google.com, pub-1241282971005093, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Selecteer een pagina

Alcoholverslaving

14 dec 2023

Bijna elke dag kondigen de media een andere beroemdheid of bekende persoon aan die naar een afkickkliniek gaat. Sommigen komen daar terecht voor drugsmisbruik, anderen zoeken een verblijf om hun alcoholverslaving te behandelen. Hoewel drugs en alcohol tegenwoordig meestal hand in hand gaan, is dat niet altijd het geval. Misschien is het wel zo bij beroemdheden, maar diegenen die hun leven niet in de schijnwerpers hebben staan, lijken te vechten met een alcoholverslaving zonder de toegevoegde kwaadaardige drugs.

Veel mensen die alcoholisme niet begrijpen zullen iemand simpelweg vertellen dat hij of zij gewoon moet stoppen met drinken. Al hun ellende zal ophouden als ze maar niet toegeven aan de verleiding. Natuurlijk klinkt dat als een logische en ook verstandige oplossing. Maar door een alcoholverslaving kan iemand gewoon niet stoppen met drinken. Ze kunnen proberen te stoppen, maar al snel merken dat de verlangens gewoon te veel zijn om te dragen. En dat is hoe je weet of jij of iemand waar je om geeft echt een alcoholverslaving heeft. Een slechte dag op je werk en op weg naar huis stoppen bij de bar voor een paar snelle biertjes maakt je nog geen alcoholist. Elke dag op weg naar huis stoppen voor een paar snelle biertjes, en nog een paar snelle meer, kan erop wijzen dat je jezelf niet zo onder controle hebt als je zou willen. Je weet dat jij, of iemand van wie je houdt, een alcoholverslaving heeft als ze er gewoon steeds meer van verlangen. Ze willen blijven drinken om dat gelukkige euforische gevoel van high zijn te behouden. Voor sommigen is dat alleen
als ze een drankje in hun hand hebben.

Het is niet gemakkelijk om iemand om wie je geeft te zien vechten tegen een alcoholverslaving. Het kan gezinnen verscheuren, huwelijken en relaties kapot maken en huishoudens verwoesten. Er is maar zoveel dat je voor een alcoholist kunt doen; voor de rest moet hij of zij de kracht hebben om zich te laten behandelen. In behandeling gaan voor een alcoholverslaving vergt veel kracht en steun. De dierbaren die misschien gekwetst en weggedrukt zijn, kunnen ontdekken dat ze nodig zijn voor een succesvol herstel. Beslissen om gewoon te stoppen met drinken is niet altijd de beste manier om een alcoholverslaving te bestrijden. Door je te laten behandelen en je te laten bijstaan door artsen en counselors in het proces kunnen dingen veel soepeler verlopen, niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor hun familie.

Hulp zoeken en erkennen dat een alcoholverslaving de eerste stap in de reis is. Het zal niet altijd een vlakke weg zijn, er zijn misschien wat bergen te beklimmen, maar de eindstreep halen zal de grootste beloning zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-1241282971005093, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Geverifieerd door MonsterInsights