google.com, pub-1241282971005093, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Selecteer een pagina

De feiten over alcoholverslaving

14 dec 2023

Als je lijdt aan een alcoholverslaving, ben je niet alleen. Alcoholisme is een woord dat soms negatieve sociale connotaties heeft, en het feit dat iemand alcohol drinkt betekent niet dat hij of zij alcoholist is. De hoeveelheid alcohol die iemand drinkt varieert sterk van persoon tot persoon die alcoholisme ontwikkelt en wordt ook beïnvloed door genetische aanleg en sociale en emotionele gezondheid. Alcohol is per definitie een ziekte die het gevolg is van aanhoudend alcoholgebruik ondanks negatieve persoonlijke, emotionele, financiële en professionele gevolgen. Zwaar alcoholgebruik gaat gepaard met afhankelijkheid en ontwenningsverschijnselen, en het onvermogen om te herkennen dat elk slecht ding te maken heeft met een alcoholverslaving. De soms oncontroleerbare drang om te drinken leidt tot een constante preoccupatie met de drug.

Volgens verschillende online bronnen is alcohol de meest voorkomende vorm van misbruik die leidt tot afhankelijkheid bij patiënten die in behandeling komen. Een verslaving aan wat dan ook overwinnen kan moeilijk zijn, maar er is hulp en hoop beschikbaar voor mensen die willen stoppen met drinken en hun leven weer op de rails willen krijgen. De geest is krachtiger dan welke drug dan ook en als je dit ontdekt, ben je echt op weg naar herstel. Verslaafden moeten een bewuste keuze maken om nuchter te worden en te blijven, dag voor dag, en leren hoe ze hun verlangens onder controle kunnen houden. Dat is niet iets wat je alleen kunt doen en daarom zijn er in het hele land behandelingsfaciliteiten, waarvan de meeste particuliere centra voor herstel van middelenmisbruik zijn. De filosofie van AA of Anonieme Alcoholisten heeft bewezen nuttig te zijn voor veel alcoholisten in hun strijd tegen alcoholverslaving, en het programma wordt vaak gebruikt als aanvullende behandeling bij andere therapieën, zoals in een klinische setting. AA moedigt ook communicatie met een sponsor aan om de verslaafde door het herstelproces te begeleiden en steun te bieden tijdens het doorlopen van het programma.

Leer meer over de effecten van alcohol, alcoholfeiten en de waarheid over alcoholverslaving. Sommige online literatuur gaat uitgebreid in op de oorzaken van alcoholverslaving, beschrijft de effecten van alcohol en beschrijft een aantal onderzoeken die worden gedaan om drankproblemen te corrigeren. Alcohol is nog steeds het meest misbruikte middel, ondanks de wijdverspreide negatieve gevolgen. Zelfs na openbare uitbarstingen, echtscheiding, verlies van werk, intrekking van rijbevoegdheid en verlies van leven en ledematen, blijven alcoholisten drinken omdat het zo verslavend is bij mensen die aanleg hebben voor deze ziekte. Als jij of iemand die je kent een deel van zijn of haar leven aan alcohol wijdt, moedig hem of haar dan aan om hulp te zoeken. Er kan een reeks nare gebeurtenissen voor nodig zijn om het punt duidelijk te maken, en voor veel alcoholisten is dit wat er nodig is om hun ziekte in een ander licht te zien.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-1241282971005093, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Geverifieerd door MonsterInsights