google.com, pub-1241282971005093, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Selecteer een pagina

Verslaving aan rommel

14 dec 2023

Rommel is voor veel mensen een groot probleem. Tijdens een lezing die ik gaf, vroeg ik om de handen op te steken als het ging om hoeveel mensen problemen hadden met rommel en desorganisatie. Het verbaasde me dat minstens de helft van de mensen hun hand opstak.

Een van mijn cliënten vertelde me dat ze haar zus weer op de been probeerde te helpen nadat haar zus ziek was geworden en haar baan was kwijtgeraakt. Het huis van haar zus was altijd een puinhoop geweest en lag zo vol met rommel dat er geen plek was om te lopen of te zitten. Mijn cliënt, Rebecca, bood aan om een auto voor haar zus te kopen als ze haar huis zou opruimen. Rebecca bood zelfs aan om haar zus te helpen het huis op te ruimen. Rebecca was geschokt toen haar zus het aanbod weigerde, ook al had ze de auto hard nodig. Haar zus was niet bereid om de rommel op te ruimen.

Waarom? Waarom waren die “spullen” zo belangrijk voor haar?

Onder alle verslavingen schuilt angst – voor leegte, hulpeloosheid, eenzaamheid en eenzaamheid. Verslavingen zijn een manier om je veilig te voelen voor deze moeilijke en pijnlijke gevoelens, en een verslaving aan rommel is daarop geen uitzondering. Het draait allemaal om een gevoel van controle over een veilig gevoel. Net als alle verslavingen geeft rommel een kortstondig gevoel van troost. Maar zoals bij elke verslaving heeft de rommelaar steeds meer rommel nodig om de illusie van veiligheid en comfort in stand te houden.

Toen mijn moeder overleed en mijn zoon haar huis opruimde, ontdekte hij enorme hoeveelheden rommel. Terwijl het huis van mijn moeder er altijd netjes en schoon uitzag, zaten de kasten en lades vol rommel. Mijn zoon vertelde me dat hij in één kast 6 kapotte haardrogers had gevonden. Waarom zou mijn moeder zes kapotte haardrogers willen bewaren?

Mijn moeder groeide op tijdens de depressie en was altijd bang om niet genoeg te hebben. Hoeveel ze ook verzamelde op materieel gebied, ze had nooit het gevoel dat ze genoeg had. De zes haardrogers gaven haar een veilig gevoel, ook al werkten ze niet.

Carrie heeft moeite met dingen weggooien, vooral tijdschriften met “belangrijke” informatie erin. Ze is geabonneerd op veel tijdschriften, maar heeft als moeder van drie kleine kinderen niet vaak de tijd om ze te lezen. Dus stapelen de tijdschriften zich op. Carrie hoopt op een gegeven moment de tijd te hebben om ze te lezen, maar die tijd lijkt nooit te komen. Op de vraag waarom ze ze niet weggooit, antwoordt ze: “Omdat er misschien iets belangrijks in staat en ik dat niet wil missen.” Carrie is bang dat ze een belangrijk stukje informatie mist – informatie die haar de rust kan geven die ze zoekt. Het geeft haar een veiliger gevoel en controle om alle tijdschriften om haar heen te hebben met hun belangrijke informatie, zelfs als ze ze nooit leest.

Als we ons innerlijk niet veilig voelen, proberen we ons uiterlijk veilig te voelen en rommel is een manier om dat te doen. Of het nu gaat om spullen, zoals haardrogers, of informatie, zoals in tijdschriften en kranten, rommelaars vertrouwen er niet op dat ze zullen hebben wat ze nodig hebben. Daarnaast kunnen rommelaars resistente mensen zijn die rommel en rommel zien als een manier om niet gecontroleerd te worden door iemand die wil dat ze netjes zijn.

DE VERSLAVING AAN ROMMEL GENEZEN

Rommel wordt gemaakt en in stand gehouden door een gewond, angstig deel van jezelf, het gewonde zelf – het deel dat opereert vanuit de illusie controle te hebben over mensen, gebeurtenissen en resultaten. Zolang dit gewonde zelf de leiding heeft over de beslissingen, zal de rommelaar rommel blijven verzamelen als een manier om troost te bieden en de illusie van controle over zich veilig voelen, of rommelig blijven als een manier om zich te verzetten tegen gecontroleerd worden.

Genezing treedt op als het individu het innerlijke werk doet dat nodig is om een sterke, liefdevolle volwassen zelf te ontwikkelen. Een liefdevolle volwassene is het aspect van onszelf dat zich opent voor en verbindt met een spirituele bron van wijsheid, kracht en liefde. Een liefdevolle volwassene is in staat om liefdevolle actie te ondernemen namens onszelf. De liefdevolle volwassene werkt vanuit de waarheid in plaats van vanuit de valse overtuigingen van het gewonde zelf, en weet dat het comfort en de veiligheid die rommel lijkt te bieden een illusie is – dat het niet uitmaakt hoeveel rommel zich ophoopt, de rommelaar zich nog steeds bang voelt. De liefdevolle volwassene weet dat veiligheid en integriteit niet in verzet liggen. Alleen een liefdevolle volwassene die is afgestemd op de begeleiding door een spirituele bron en in staat is om liefdevolle actie te ondernemen voor zichzelf, kan een gevoel van innerlijke veiligheid creëren.

Het beoefenen van de zes stappen van Innerlijke Verbondenheid die we onderwijzen, ontwikkelt deze krachtige liefdevolle volwassene.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

google.com, pub-1241282971005093, DIRECT, f08c47fec0942fa0
Geverifieerd door MonsterInsights